StjärnAstrologen Astrologi & Horoskop
  Hem » Katalog » Månadshoroskop för Maj 2016 av StjärnAstrologen   
Inledning
Start
Om StjärnAstrologen
Om AstrologiSkolan

Astrologi-Journalen
Nr.87 - Maj 2016
Barnets Astrologiska Stege BAS. Ny prins i Kungahuset. Födslogivaren i horoskopet och mycket annat!


Vilket tecken är du?
Horoskoptolkningar            
Om Horoskoptolkningar

Beställ Födelsehoroskop

12 mån Framtidshoroskop
12 mån + Födelsehoroskop
6 mån Framtidshoroskop
6 mån + Födelsehoroskop

Relationshoroskop
Solteckenhoroskop
Månadens Solhoroskop
Allehanda
Vilken veckodag föddes du?
Vem har namnsdag i dag?
Kjell Knutsson fyller 80
Ditt kinesiska tecken?
Soltecknen i Zodiaken
Om Soltecknen

Väduren 21/3 - 20/4
Oxen 20/4 - 21/5
Tvillingarna 21/5 - 22/6
Kräftan 22/6 - 23/7
Lejonet 23/7 - 23/8
Jungfrun 23/8 - 23/9
Vågen 23/9 - 23/10
Skorpionen 23/10 - 23/11
Skytten 23/11 - 22/12
Stenbocken 22/12 - 20/1
Vattumannen 20/1 - 19/2
Fiskarna 19/2 - 21/3
Månadshoroskop för Maj 2016
Copyright © StjärnAstrologen Anders Ekström

Får ej kopieras för annat bruk. Copyright © 2016 Stjärnastrologen

Väduren 21 mars - 20 april
Det har varit en intensiv period för Vädurarna. Många sociala engagemang och möten med olika händelser och människor har krävt sin energi. Denna månad startar med Neptunus och Månen i hus tolv i ditt solhoroskop. Du behöver du dra dig tillbaka från tidens jäkt och förvirring, och vandra i din "egen skog" för att samla tankarna och fundera i lugn och ro. Du tänker då säkert på hur relationer egentligen fungerar i samhället i de delar som ligger utanför din sfär. Intresset för det ockulta, det undermedvetna, drömmar, varsel och psykiska energier tilltar och kan bli givande med rätt inställning. I en övertygelse att det finns en orsak till allt, söker du orsakerna många gånger i det oförklarliga, och du brukar hitta vad du söker! Du vill ha förändringar i din vardag och något är på gång - det kan gälla allt, både vad gäller din personlighet, dina relationer, arbetet eller sociala status. Nu vill du bli av med den grå vardagens rutiner och ge dig ut på äventyr för nytändning av livets fackla. Du har en uppfattning om dig själv att du är annorlunda och unik som individ och vill nu bli bekräftad för det. Bejaka det nya som kommer i din väg och var inte rädd att förändra.
Oxen 20 april - 21 maj
Oxen 20 april - 21 maj Oxens tid är här, det är maj månad och vårens blad och blommor har slagit ut. Som en Ferdinand under sin korkek beskådar du skönheten i naturen som avbildad till en vacker tavla. Venus, din härskarplanet är i uppstigande i ditt första hus, mycket nära Ascendenten i öster och i sitt eget tecken, Oxen. Den tavla du ser ger inspiration att själv skapa något, ta fram din pensel eller penna eller vad du använder för verktyg att leva ut din konstnärliga sida. Solen och Merkurius är även de i ditt första hus och i Oxen, så mitt råd denna månad är att du ska njuta så mycket du bara kan av tillvaron. God mat i goda vänners lag och pratsamt sällskap sätter fart på livsandarna. Att ge en Oxe råd om ekonomi kan vara förorättande, men jag ha sett något som jag ändå vill berätta som annars kan stå dig dyrt. Om någon ber dig att gå med i ett projekt ska du helst avstå från att vara med. Det kan kosta dig stora pengar och löftena i början blir inte till verklighet i slutet. Ett sätt att testa och få en insikt i hur den som föreslår affären reagerar är att du som sagt ställer dig avvaktande och väldigt reserverad. Slår då motparten på stora trumman och verkligen försöker övertyga dig att det är bra affärer och att denne nästan blir lite argsint för att du inte tackar ja meddetsamma, är det den signal du ska ta till dig och verkligen fundera över att inte vara med. Men som sagt, det är du som har det sista avgörandet, inte astrologin eller de råd du får därigenom. Det är alltid du själv som har ansvaret för dina beslut, men det är inte fel att lyssna på råd.
Tvillingarna 21 maj - 22 juni
Tvillingarna 21 maj - 22 juni Nu har studenterna sjungit in våren, det är första maj. Som Tvilling har du säkert varit med under Valborg och firat med studentmössan på skulten. Eller önskat att du hade varit med i glada vänners lag en trevlig och uppsluppen kväll mot majdagens inträde. Men det finns också annat som ska tas hand om, och det är en del förmodligen stora beslut som ska och måste fattas den närmaste tiden, särskilt för de Tvillingar som är födda 7 till 12 juni, plus minus en dag beroende på din mottaglighet för Plutos inflytande. Pluto står högst på himlen i ditt Solhoroskop för maj månad. Du har med starka viljor och krafter att göra ett tag. Det kan vara du själv som är stark och vill genomdriva något som för dig är viktigt inom hemmet, jobbet, din sociala karaktärsexponering eller kanske någon egendom som du har att förvalta. Oavsett från vilket håll det än kommer att något måste till som förändrar, så finns det inget nödvändigt att säga att det blir till det sämre. Det är utgångsläget som räknas för utfallet. Om man är nere kommer man uppåt, om man är uppe kan man komma högre men också kan man komma neråt. Det är här du ska koncentrera dig för att anta den utmaning som Pluto förelägger dig i denna tid. Det känns som att du måste visa för dig själv att du ordnar upp din egen situation av egen kraft och vilja. Gör du det rätt och inte utmanar, utan antar utmaningen och gör det rätt, så kommer du ut på andra sidan av dimmornas bro och ser klart att du nu lämnat Neptunus osäkra och odefinierade tillvaro som påverkat ditt liv länge. Nu är det snart över!
Kräftan 22 juni - 23 juli
Din födelseplanet Månen går genom ditt tionde hus och på väg mot ny. Humöret skiftar och du undviker det offentliga, men du skulle egentligen få god utdelning av att bli mer social i umgänget. Säkerligen har du någon gång varit med om att när du skulle gå till skolan, tandläkaren eller jobbet, känt att "just i dag vill jag inte gå dit" och därför hastigt tagit ledigt eller lämnat återbud och därför fått en alldeles egen dag för dig själv? Det är lite så denna månad att du får flera chanser att göra något du själv vill och inte vad andra kräver. Det kan också handla om arbetsbyte, nya uppgifter, börja en ny hobby, kanske förverkliga dina konstnärsdrömmar? Helt enkelt "bara vara lat" och minska plikterna som inte är nödvändiga att upprätthålla och få vara dig själv. Det ser ut att kunna ramla in lite extra pengar vilket är välkommet då det finns en extra utgift som jämnar ut förvärvet. Du hamnar inte på plus i kassan men blir nöjd ändå. Kärleken är lite på sparlåga och det beror på att du som sagt behöver en paus där du hinner i kapp dig själv i din tillvaro.
Lejonet 23 juli - 23 augusti 
Månaden blir intressant där du på Lejonets vis hamnar i centrum och stortrivs med det. Luncher, middagar, fester, teater och annat är givet där det samlas folk som har samma intresse som du har och det ger god utdelning och utbyte. Sannolikt kommer det till dig ett intresse du har latent men inte tagit fram tidigare, nämligen saker som har samband till kommunikation mellan olika världar, vår egen och den ockulta. Översinnliga erfarenheter och inom det planetariska området. Det är så att Merkurius, som ligger närmast Solen, har en mycket god kontakt med Pluto, som ligger längst bort i vårt solsystem. Du må tro att dessa bägge planeter har mycket att tala om i sina positioner som omsluter de övriga planeterna. Du kan förstå människors personligheter och deras psyken. Du kan analysera attityder och beteenden genom ett matematiskt konstruktionssinne som du använder på ett psyko-ockult sätt. Aspekten är mellan ditt elfte solhus där Merkurius ligger och till Pluto i sjätte huset där de små tingen blir granskade och antagna eller bortvalda för ett fungerande liv.
Jungfrun 23 augusti - 23 september 
Jungfrun 23 augusti - 23 september Jungfrun som person är ofta lite avvaktande, ängslig och vågar inte riktigt ta sin plats i olika sammanhang, vare sig på jobbet eller i privatlivet. Nu kommer en tid som visar vägen till att befria dig från mycket av den här återhållsamheten. Det gäller bara för dig att faktiskt våga följa med på denna resa till framsteg och frihet som Jupiter i solhoroskopets första hus och i ditt eget födelsetecken, Jungfrun. Med en fast övertygelse och optimism att det finns plats för dig som individ slår Jupiterkrafterna sig in i ditt medvetande genom att rycka upp dörren till ditt första hus och göra en kraftig entré. Du upptäcker att det inte finns tid eller anledning längre för dig att sitta i skuggan och gräma dig över tänkta och möjliga oförrätter. Nu är det tid för handling. Din drivkraft att komma över hinder är stor och du vill hålla en egen linje oberoende av omgivningens gillande eller inte. Nu gäller det att inte tveka längre, genomför vad du har i planerna. Det är tid för dig att skapa eller anta en utmaning och klara av det så att du känner dig som en vinnare. Dina kraftresurser ökar och du känner dig kapabel att utföra stora saker som du aldrig tidigare gjort. Romanser är givande och utmanande!
Vågen 23 september - 23 oktober
Vad hände egentligen? Det är en fråga du kan komma att ställa dig själv efter en oväntad utveckling av något som verkade givande för dina planer. Det verkar som att någon du litar på kommer att hoppa av eller att en affär inte går i hamn. Hur det än är så tror jag att det blir till ditt bästa, kanske inte till fördel, men om planerna eller relationen skulle fortsätta finns mycket som tyder på att skulle bli problem senare och mycket svårare att kommas ifrån med dyrköpt erfarenhet. Jag föreslår att du första veckan under maj kopplar av, gärna att du tar ledigt och tar med din vän på en kortare resa, hyr en stuga, äter gott och promenerar för att hämta energi ur naturens stora rikedom av grönska och ljudupplevelser. Din egen planet Venus befinner sig i månadshoroskopet i hus åtta som styr begär, sex och det okända. Relationer kommer i fokus som resulterar i ett ställningstagande från någon av parterna, där du själv i skydd av vissa värderingar intalar dig att du tar avstånd från det du egentligen önskar uppleva. Det är ju så här i världen att det man helst av allt själv vill ha eller uppnå, men inte kan, det tar man avstånd från i ett försök att intala sig själv att man inte har behov av det. Man kan inte tillfredsställa alla behov, vare sig sina egna eller andras, men man ska inte förneka dem - gör inte det! Du är värd mer än så!
Skorpionen 23 oktober - 23 november
Har du funderat på att börja eller återuppta studier, eller kanske rent av slutligen bestämma dig för vad du egentligen vill ha för inriktning i ditt arbetsliv, är det nu ett mycket bra läge att du iscensätter dina planer. Det är inte enbart studie- och yrkeslivet som kan få sin bestämmelse utan det är också så att om du har underliggande konflikter med släkt, syskon, grannar eller andra närstående, så är det dags att du gör upp ett bokslut i ärendet. Du må ha en stor släkt eller syskonskara men det betyder inte att du har förpliktelser att umgås med någon av dem för den skull. Någonstans i dina byrålådor finns ett projekt du skissat på. Gör det färdigt om du inte redan har förverkligat det! En sak är säker, du kommer att lämna ett gott namn och ett arv efter dig som förpliktar långt in i framtiden om du tar tillvara på de möjligheter som nu kan komma upp framför din port. Det kan hända att framtiden har en annan syn på saken och vill ändra något av det du skapat, men de finner snart nog att det är bättre att återvända till det du förelade redan då innan framtiden var där. Du får ditt efterlängtade erkännande för dina kunskaper och kan befästa dina positioner och välja inriktning i ditt yrke mer som du vill än av ekonomiska skäl. Studier och resor i samband med ditt jobb är aktuella och du har goda chanser att expandera rejält.
Skytten 23 november - 22 december
En märkbar aspekt denna månad är den som finns mellan Månen och Neptunus i ditt tredje solhus. De djup du här har att göra med härrör från osäkerhet inför att stå fast vid den känslomässiga identiteten. Du kan bli ett offer för din egen sårbarhet och välja att dra dig undan när det blir för svårt. Men mitt i allt detta kan du också vara totalt omedveten om faran i det du gör inom ditt yrkesliv. Som ett exempel kan du rida ut en storm på havet med en sjömans lugn, men när någon sårar dig, då har du inget försvar, utan likt vågornas skum slås din säkerhet sönder. Låt artisten i dig leva upp några veckor och fylla dig med de finstämda känslor som förmedlar sång, musik, konst, poesi och berättelser i en positiv anda där din identitet som konstnär besannas. Konstnärligheten betyder inte enbart ett utövande som profession eller till hobby. Konstnärligheten ligger också i att vara överlevnadskonstnär och bejaka sin personliga identitet.
Stenbocken 22 december - 20 januari
En del av barnet i dig letar ännu efter sina lekkamrater och den trygga äldre gestalt du någonstans inom dig vill ha som förebild och att kunna luta dig tillbaka emot som avlastning för allt tungt ansvar du känner ibland. Bitar av samhällets pussel du upplever, faller på plats och kommer dig till godo och till nytta. Föreningslivet och vännerna får företräde, vilket inte betyder att du vare sig kommer att gå oftare till sammanträden eller umgås med dina vänner. Det är lika möjligt att du drar till snöret om din säck och sorterar, liksom prioriterar din tid och dina relationer. Det kan visa sig att en vän inte är en vän och att du nu inser det och därför drar dig tillbaka från bekantskapen. Du har förmodligen arbetet rätt mycket en längre tid och som resultat därav känner du nu att du måste få avkoppling på något sätt utan att för den skull släppa arbetet, eftersom det är viktigt för dig. Du har ett självpåtaget ansvar som du vill stå för och fullfölja, men du behöver ändå en paus. Kanske kan du kombinera en arbetsresa med ledighet på platsen så löser du två problem i ett.
Vattumannen 20 januari - 19 februari
Förändringar är på gång - det kan gälla allt, både vad gäller din personlighet, dina relationer, arbetet eller sociala status. Nu vill du bli av med den gråa vardagens rutiner och ge dig ut på äventyr för nytändning av livets fackla. Kanske byter du garderob och klädstil, ändrar ditt uppträdande i allmänhet eller väljer nya ord eller uttrycksformer som gester och bilder. Du har en uppfattning om dig själv att du är annorlunda och unik som individ och vill nu bli bekräftad för det. Bejaka det nya som kommer i din väg och var inte rädd att förändra. Med dig på vägen denna månad har du Uranus, din härskarplanet, som går genom ditt första solhus och i Vädurens tecken. Månen och Neptunus delar hus med Uranus och blandade känslor i relationerna är något som du får räkna med då du samtidigt vill vara nära men ändå vara på avstånd då du har svårt att hantera dina tankar på kärlek och kunna ge och ta i lika stora mått. Du vill expandera och utöka ditt närområdes gator till fjärran länders stränder och berg bortom de stora avståndens tjusning att ta sig över i en exotisk karavan. Du är nu i en sådan period då du vill bort dit där dina ambitioner får sitt utlopp och ingenting är svårt. Du har blivit något hemmablind och tror att lyckan finns överallt annanstans än där du är. Det är inget onormalt att känna så ibland, följ med!
Fiskarna 19 februari - 21 mars
Fiskarna 19 februari - 21 mars Relationer fördjupas liksom avtal och den allmänna konfigurationen kring personer som du har förhållande till. Någonting kring relationer och förbindelser i allmänhet har du känt på dig ett tag att det varit på gång, men inte kunnat definiera fullt ut vad. Det är nu i det närmaste som du kommer att få svaret på det du anat eller hoppats på. Det är inte helt säkert att allt kommer att bli problemfritt, eftersom det oftast är så att en fördjupning kräver ett återhållande i något annat. Vad det än innebär så ska du ta möjligheten att expandera i dina förhållanden och i relationer i övrigt till andra, även om det kostar på att du behöver lägga något åt sidan eller minska på din egen betydelse. Det är det senare som betyder något, att någon anser att du betyder mer för denne än du tror att du betyder för någon eller något. Din mottaglighet för intryck ökar och du har många filosofiska svar på många spörsmål andra ställer till dig. Men lika många frågor har du själv som inte finner sitt svar i ditt eget liv - därför projicerar Neptunus ut oändlighetens ovisshet i ditt sökande efter självkänsla. Du har också rätt till svar, men sök inte efter dem - de ska komma till dig! Du behöver koppla av och jag föreslår att du gör en utflykt till en djurpark eller strövområde med blandade skogar och öppna ytor där det också finns vatten du kan sitta vid.

Information
Köpevillkor
Cookies
Kontakta oss
Betala säkert med Plusgirot
Efemerider, tabeller
Om efemerider

Efemerider 1930-1939
Efemerider 1940-1949
Efemerider 1950-1959
Efemerider 1960-1969
Efemerider 1970-1979
Efemerider 1980-1989
Efemerider 1990-1999
Efemerider 2000-2009
Efemerider 2010-2019
Efemerider 2020-2025

----------

Solens entréer 1900-2050

Copyright © 2014 -> Stjärnastrologen